Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

Mit is mondhatnék magamról?

Leéltem eddig közel harminc évet, ebből majdnem ugyanennyit abban a tudatban, hogy író vagyok. Néha megkérdezik, hogyan lettem író, mikor döntöttem úgy, hogy az leszek. De igazából ez nem egy döntés volt, hanem afféle "születési hiba".

Soha semmi nem érdekelt úgy, mint az írás, nem volt választási lehetőségem. Ösztönösen, elnyomhatatlanul dolgozik bennem az "íróenzim", feldolgoz mindent, ami körülvesz, magába olvasztja az embereket, tájakat, történéseket, álmokat, mindent.

Persze időbe telt, mire képes voltam olyasmit gyúrni ebből a zavaros masszából, ami másnak is jelenthetett valamit, ami fogyaszthatóvá vált. Eleinte sokféle formát próbáltam adni neki, de egyikkel sem voltam elégedett. Aztán egy szilveszter éjjel hirtelen megmutatta, mi a teendő.

Akkor jöttem rá, hogy mit és hogyan kell írnom, hogy meseíró vagyok. Akkor lettem Nelah, az érző. Született akkor éjjel egy mese, aztán egy másik, egy harmadik, és végül mind összetalálkozott, mint sok kis erecske, és létrejött az első igazi regényem, egy hatalmas mesefolyam, A világok meséje.

 

Nemsokára aztán több más írás is követte, többek között a Szathmáry Nikolett emlékére írt Sárkányvér, ami a napokban meg is jelenik az Ad Librum Kiadó gondozásában.

 

történetsíró:

Horváth Juditot nincs szerencsém személyesen ismerni, de már csak ilyen ez az internetes világ. Ahhoz, hogy két író találkozzon, már nem kell elzarándokolni egy kávéházba, hogy kicserélhessék gondolataikat, megismerhessék egymás szerzeményeit. Elég, ha a megfelelő elérési címet ismeri az ember, vagy kutakodik linktárakban. Nem tudom, hogy Judit hogy és hol talált rám, de örömmel adok neki lehetőséget, hogy magát, nemsokára megjelenő könyvét és írói honlapját itt is bemutathassa.

 

Horváth Judit alkotásai:

Nelah Mored ( Horváth Judit): Sárkányvér